Marie Vanaken

Modezaak

Location

Kadeweg 84, 9940 Evergem

total floor area

313,878 m2

DESIGN

2024

PROGRAM

Vectorworks, SketchUp, Enscape

In de afstudeerrichting Interieurafwerking en Advies leerde ik, na een brede analyse en grondig onderzoek, een interieur afwerken tot in de kleinste, bewust geselecteerde details.

Dit project is gelegen naast een druk bezochte weg, Kadeweg 84 te Evergem.  Bij deze opdracht hebben we een pand ingericht als atletiek winkel waar je sportschoenen ter plekke kan uittesten. Er werd ook een studio ontworpen voor de uitbaters van de winkel.

Tijdens dit project heb ik vooral gebruik gemaakt van  Vectorworks, Sketchup en Enscape.

P

L

A

N

N

E

N

PLANNEN

Verdieping 0

De inspiratie voor de inrichting van de atletiek winkel heb ik gehaald van een atletiek baan en uit de Griekse architectuur, aangezien atletiek hier ontstaan is. Daarom heb ik het pand onderverdeeld in een aantal atletiek pistes. Hierop wordt een bogen structuur geplaatst, waaraan de andere ontwerpbeslissingen opgehangen worden.  De inspiratie voor het tonen van de kledij en de schoenen komt van de welgekende tribunes uit de Griekse Oudheid. Dit toonelement is een belangrijk onderdeel in het interieur.

Verder bevinden zich de zit- en kookruimte voor de studio en een bureau en de kleedkamers voor de winkel in de rechterzijde van het gebouw.

Verdieping 1

Op deze verdieping bevinden zich de technische ruimte en de wasruimte, alsook het baden en slapen voor de studio. Boven het bureau bevindt zich de kitchenette en berging voor het personeel van de winkel.

A

A

N

Z

I

C

H

T

E

N

AANZICHTEN

M

A

Q

U

E

T

T

E

MAQUETTE

R

E

N

D

E

R

S

RENDERS