Marie Vanaken

Tiny House

Location

Campus Tweekerken, Gent

total floor area

45 m²

DESIGN

2021

PROGRAM

SketchUp, SketchUp-Layout, Photoshop

Het project Tiny House op het dak van campus Tweekerken situeert zich nabij de Muinkschelde en de Sint-Pietersabdij. Dit ontwerp biedt een creatieve en ruime woonomgeving voor een koppel.

Het concept omvat 6 modules, elk met een afmeting van 3x3x3m, verdeeld over een oppervlakte van 45 m2. De inrichting is zo ontworpen om een maximale ruimtelijke beleving te bieden, met innovatieve en creatieve oplossingen en heeft aandacht voor ergonomie. Naast de basisfuncties is er ook gedacht aan ruimte om vrienden te ontvangen.

Dit project is het resultaat van de eerste module van de Interieurvormgeving opleiding aan Kask, waarbij we gebruik hebben gemaakt van tools zoals SketchUp, SketchUp-Layout en Photoshop.

ONTWERPBESLISSINGEN:

Ik heb gekozen om de modules naast elkaar te leggen en zo de functies in 1 strook te plaatsen die visueel via de keuzes van materiaal aan elkaar verbonden zijn.

Ik heb de lay-out zo gekozen dat je in de functies meegaat met de zon. Bij de ochtendzon is er zon voor het slapen en baden, de middag zon verlicht het gehele pand en de avond zon  schijnt bij het zitten. Hierdoor heb ik ook gekozen voor een groot en open karakter met een breed zicht door de ramen.

De achterkant heeft een eerder gesloten karakter zodat bezoekers niet direct weten wat er zich binnen zou afspelen.

De module zelf heb ik een halve meter van de rand geplaatst aan de oostkant. Hierdoor zijn mensen niet geneigd om zich hier te begeven en daardoor de privacy van het slapen te verstoren.

P

L

A

N

N

E

N

PLANNEN

A

A

N

Z

I

C

H

T

E

N

AANZICHTEN

M

A

Q

U

E

T

T

E

MAQUETTE

R

E

N

D

E

R

S

RENDERS